Soms gaat liefde ver!

Het regent dikke tranen, ondertussen zit ik te dubben waar ik met dit druilerige weer naar toe zal gaan. Ergens een warme panini eten lijkt me wel wat en m’n camera staat te springen om foto’s te maken, hij is een beetje uitgekeken op al die strandtaferelen van de laatste tijd. Opeens denk ik aan het Schielandshuis, lang geleden dat ik er geweest ben. Wanneer ik google op de openingstijden blijkt dat het Huis 30 december a.s. definitief de poorten sluit. Toeval bestaat niet. Ik neem snel de metro naar Beurs, loop zonder te betalen door bij de ingang, wel nadat ik eerst m’n Rotterdampas heb laten zien, en sprint de zachte treden op waar op het derde niveau de tentoonstelling ‘1000 jaar Rotterdam’ te zien is.

Klik op de foto voor een heel ander gezicht van Rotterdam

M’n camera is meteen gefocust op de tattoo man, na een rondje vergezichten en portretten, waarbij het bijzondere schilderij De puinhopen van Rotterdam van Gerard van Zwieten me bijblijft, zie ik ook voor het eerst een foto van het oude CS met de ode ‘TRAAN LATEN’ in plaats van ‘CENTRAAL STATION’. Ik kijk en fotografeer nog even wat filmbeelden die voorbijkomen met ondermeer Pim Fortuyn en loop vervolgens terug naar beneden via de exposities ‘Familie’ en ‘Werkstijl’. Een paar minuten voor sluitingstijd glip ik de vestibule in om nog gauw m’n tas en plu uit hun kluisje te bevrijden en stap de inmiddels donkere buitenwereld weer in.
Marjelle

12 Reacties op “Soms gaat liefde ver!

  1. En ook nog een warme panini gegeten?
    Mooi verslag en links

  2. zelfstandigjournalistantwerpen

    Valt me mee dat het geen Feyenoord-tattoo is :-).

  3. Als die man gaat verhuizen naar een andere plaats heeft hij wel een dik probleem!

  4. Hij houdt van zijn stad 🙂

  5. Misschien neem ik er ooooooooit nog eens eentje maar dan wel een piepkleintje, en op een locatie waar ik ‘m altijd kan zien zonder dat ik een spiegel nodig heb.

  6. Ach, hij heeft zijn Rotterdampas altijd bij zich. Zulke tatoos zie je in Engeland vaker dan bij ons (Manchester, Liverpool, Birmingham, dat soort plaatsen).

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s