Wat een zootje!

Het duizelt me. Verhuizen. Regeldingen. Mensen die helpen, mensen die het finaal laten afweten, alles komt op me af. Ik droom er bijna van. In een ringbandschriftje maak ik driftig aantekeningen: 2 m doucheslang kopen, alle dozen in de berging doorzoeken, naar de Hema, spullen voor nieuwe adres klaarzetten, vrijdag meerijden met J., afspraak met Roteb maken, kringloopwinkels bellen, internet regelen, meterstanden hier en daar, verhuizers over de vloer en offertes aanvragen, inpakken, naar Ikea voor kant-en-klare gordijnen, schoonmaken, 2x inspectie oude huis, zaterdag verven met U., spullen van ex-liefste vriend opruimen, broer bellen die net binnenkomt van het joggen en heel andere dingen aan z’n hoofd heeft dan die 1001 van mij. Het lastigste aan deze verhuizing is dat ik van groot naar klein ga.

Dat betekent niet alleen veel weggooien, maar ook: hoe krijg je een crosstrainer of eettafel zo ver dat-ie uit eigen beweging de trap afloopt. Tussen de mensen die ik ken zitten geen breedgeschouderde types die met verhuizersgemak en brede grijns zo’n apparaat of meubel op hun rug nemen. Hoe ik dat voor elkaar ga krijgen is nog onduidelijk, bovendien kunnen items als gasstel en ijskast pas op het allerlaatste moment opgehaald worden en moet tegelijkertijd het huis wél de 31ste spic en span leeg zijn. Wat doe ik met m’n turquoise veloursgordijnen? Ze zijn te smal voor de nieuwe woonkamer, passen wel in de slaapkamer maar vloeken dan met al m’n dekbedovertrekken. Zo springen de gedachten van het ene naar het andere punt op het steeds langer wordende lijstje en ben ik inmiddels zo ver dat ik denk ‘je mag het allemaal gratis hebben als je het maar komt ophalen. Weg met die zooi’.
Marjelle

Foto gemaakt in Museum Boijmans van Beuningen

Do it now Ingrid Michaelson

16 Reacties op “Wat een zootje!

 1. Ja, verhuizen is veel regelen en passen en meten. Sterkte ermee en bedenk dat het uiteindelijk toch een betere woonomgeving moet gaan opleveren. Daar doe je het voor.

  • Bedankt. Ik ben ervan doordrongen waarvoor ik dit doe, maar zoals je weet is het & blijft het een gok of het daar idd veel beter is (m.a.w. geen geluidoverlast). Afijn, dat zal moeten blijken na de verhuizing.

 2. Lekker recht uit het hart blog met prachtige foto! Sterkte hoor!

 3. Ja, wat komt er altijd veel bij kijken – en wat heb ik er zelf een hekel aan gekregen, verhuizen.
  Sterkte, en genoeg energie gewenst!

  • Idd, veel geregel, en vooral ook dat dingen op elkaar moeten afstemmen die je niet zelf in de hand hebt is erg lastig. Thanks! Ik merk wel dat ik doodmoe ben m.n. door het afgelopen jaar burenoverlast, veel te moe eigenlijk om dit soort dingen te ondernemen, but well, het is niet anders.

 4. En dan moest je ook nog helemaal van Boijmans naar Beuningen
  terwijl ze die dingen toch gewoon bij Albert Hein hebben.

 5. Regelen en organiseren is niet ieders zaak ….

 6. Inmiddels woon ik al zo’n twintig jaar op dit stekkie en na het lezen van je blogje denk ik dat ik nog maar eens twintig jaar blijf zitten waar ik zit ….. pffff wat een gedoe 😦

  • Op zich als je genoeg hulp hebt dan valt het nog best mee, denk ik. Dit wordt mijn 12de keer, maar er zaten een aantal verhuizingen out of hell bij, vooral de laatste 3 1/2 jaar geleden toen ik een paar dagen voor de verhuizing hoorde dat m’n beste vriend het weekend van de verhuizing toch niet kwam helpen… Afijn, verhuizen van groot naar kleiner is sowieso veel lastiger, maar dat ik nu voor het eerst ergens naar toega waar feitelijk geen berging is maakt het wel heel erg moeilijk. Zeker als je ook nog eens veel dingen achter moet laten zoals gasstel (heb geen flauw idee hoe je zo’n apparaat afkoppelt?) en ijskast.

 7. Verhuizen – ik moet er voorlopig niet aan denken. Heb de afgelopen twee jaar mezelf, mijn ouders en nog twee anderen verhuisd – gelukkig niet helemaal in mijn eentje, maar toch… Ik wens je héél veel sterkte.

  • Kan me voorstellen dat je er dan even helemaal genoeg van hebt idd. En bedankt, dat kan ik goed gebruiken. Heb je nog een ijskast, crosstrainer of gasstel nodig toevallig? 😉

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s