Garbage!

Klik op de foto voor het echte kunstwerk

Foto gemaakt in Museum Boijmans van Beuningen

26 Reacties op “Garbage!

 1. zelfstandigjournalistantwerpen

  Zal maar niet zeggen wat ik ervan vind. Dacht bij de titel overigens aan de band Garbage.

  • Mag je best zeggen hoor. Er staat niet voor niks in de tags ‘kunst’ en ‘geen kunst’. Het is nogal een omstreden werk / kunstenaar, toen ik het zag hangen op het raam dacht ik eerst dat ze aan het verbouwen waren. πŸ˜›
   De band Garbage ken ik niet.

 2. Nee dit doet me niets….
  Op FB is zo eindeloos veel kunst….de wereld….
  Hoop dat ik je niet kwets Marjelle….:p

  • Nee hoor, helemaal niet, ik begrijp wat je bedoelt want ik vind het zelf ook niet mooi. Maar juist daarom heb ik er toch een foto van gemaakt omdat het me wel opviel toen ik langsliep (zie ook reactie op Johan). Als dat de bedoeling was is het toch nog goed gelukt. πŸ˜‰

   P.S. Nog even een toevoeging in het algemeen. Ik begrijp ook nooit dat mensen soms/vaak beledigd of gekwetst zijn als je bepaalde muziek (‘hun’ muziek), kunst of wat dan ook niet mooi of leuk vindt. Smaken verschillen nu eenmaal en dat is prima. Anders wordt het als iemand op een botte, onbeschofte of arrogante manier over jouw smaak heen dendert, met dat soort figuren maak ik korte metten als het moet. πŸ˜‰

 3. Goed, ik vind het dus garbage :-).

 4. Tja, het Γ­s een vuilniszak.
  Verder ben ik niet erg onder de indruk, haha, en gelukkig mag iedereen dat dus natuurlijk voor zichzelf uitmaken.
  Het is grappig wat je schrijft over mensen die heel gekwetst kunnen doen als je bv. hun muziek toevallig niks vindt… πŸ™‚
  Ik had dat zelf met een broer van me, en zijn vrouw, die dodelijk beledigd reageerden toen ik zei dat ik Macy Gray echt helemaal niks vond (ik kan er niet tegen, vind het vreselijk, kan gebeuren, toch?). Zij waren daar blijkbaar grote fan van, en eisten op hoge toon uitleg van me, ze begrepen daar niets van, haha!
  Ik ben dat voor mezelf het ‘Macy Gray-syndroom gaan noemen’, en vond het eigenlijk wel grappig, dus… πŸ˜‰
  En als anderen mijn smaak niet delen, qua muziek of anders, geen enkel probleem dus, ik snap dat heel goed. Maar niet iedereen zit blijkbaar zo in elkaar…

  • En zo is het. πŸ˜‰
   Goed voorbeeld idd. Ik denk dat het met een bepaald soort onzekerheid te maken heeft, het op de een of andere manier bevestiging nodig hebben in de zin van: dat het daarbij om meer lijkt te gaan dan alleen het simpele feit dat iemand je muzieksmaak niet deelt, maar dat die persoon het gevoel heeft dat de ander daarmee ook iets zegt over hem. Vandaar dat persoonlijk aangevallen voelen.

 5. Het is ook rekening houden met andermans gevoelens….
  En ook de toon, er zijn minstens 540 toonsoorten en stembuigingen….
  De kracht is om dat juist over te brengen…
  Maar dat is een vak….misschien, wellicht, zo spot ik best graag en doe dan quasi serieus…ach het is allemaal niet zo belangrijk…..

  • Precies, dat zeg ik ook in mijn P.S. het gaat ook om de toon waarop, etc.
   Virtueel mis je alle verbale communicatie en heb je vaak contact met mensen die je nooit hebt ontmoet en dan ben ik altijd nog voorzichtiger hoe ik iets formuleer dan in irl, omdat je daar heel duidelijk kunt zien dat ik er bij (glim)lach en hoe ik klink -> lief. πŸ™‚
   Humor en een beetje ironie kan lastig zijn om virtueel goed over te brengen dat heb ik ook vaker gemerkt. Dan zien of begrijpen mensen die knipoog niet of kunnen het niet laten hun eigen ideeen te projecteren en nemen dingen soms veel te letterlijk. Goede communicatie vind ik heel belangrijk. πŸ˜‰

 6. Overigens is Suiker weer terug maar je bent niet op FB……wie is er nu niet op FB :)….om elkaar nog beter te begrijpen, nog dieper….Oeps ik kan je ook mailen…..

  • Ja, ik weet dat Suiker terug is, ze reageerde nog op m’n andere blog ‘Marjelle ontmoet’ (interviews met bloggers en tweeps).
   Ik niet. πŸ˜‰ Ik heb heel kort op FB gezeten en er niets mee gedaan, ik wil niet met m’n echte naam op internet icm bloggen en had de grootst mogelijke moeite om me weer uit te schrijven. Mailen kan altijd idd.

 7. Vuilnis! communiceert de kunstenaar over de vuilniszak, die uit de valkuil van de kunst is gehaald. Kunst kan immers van alles zijn: mooi, lelijk, goed, slecht, prikkelend, afstotend enz. De waarde van kunst hangt van je opvattingen over kunst af. Het wordt vaak gemaakt met het ‘oogmerk’ discussies te genereren. Zie ook het blog van George Knight:
  http://georgeknightlang.wordpress.com/2013/01/16/radboud-universiteit-verwijdert-schilderij-elmer-de-gruijl/

  • Natuurlijk kan kunst van alles zijn (gelukkig maar) en de bedoeling hebben discussies op te roepen, zie ook mijn reactie van 14 jan. (22.33u). Hoe je het ook draait of keert de vuilniszak is me wel opgevallen.
   Ik benader kunst vaak speels, met een knipoog. Wat goed / mooi is of niet goed / mooi is is heel persoonlijk, waar het mij om gaat bij schilderijen (muziek, films, etc.), is of iets me echt raakt.

 8. Natuurlijk is kunst vooral een kwestie van wat je aanspreekt of raakt. Dat dat heel persoonlijk kan zijn, hoeft een goed gesprek daarover niet in de weg te staan. Ik ben het zeer met je eens dat je elkaar verder niet de les moet gaan lezen.
  Ik wilde alleen opmerken dat de pretenties van kunstenaars c.s. verder gaan en je al je zeilen moet bijzetten om ze te kunnen waarderen. Je raakt dan in een discussie die meestal lastig te voeren is. Zoals ik op het blog van GK merk.
  Op zich vind ik dat aantrekkelijk, want ik hou wel van een lastige discussie en ook van het proeven van de nieren van iemand die er meer in wil overbrengen of zien dan ik op het eerste gezicht opmerk.
  Maar ik begrijp nu dat je in jouw blog alleen wilde signaleren, dat een vuilniszak zo opgehangen met een paar streepjes erop en de titel Vuilnis! je opviel maar niet raakt.

  • Ik vind lastige discussies ook prima, over politiek bv., maar dan wel irl (niet typend), alleen niet over kunst omdat ik vind dat je er al dan niet van moet genieten en niet over praten. πŸ˜‰ Ook daar zijn mensen anders in.
   Ik zou het zelf iets anders verwoorden maar in essentie klopt het laatste wel. πŸ˜‰

 9. Hoi Marjelle, over kunst kan je uren bekvechten…en over smaak valt ook al niet te discussiΓ«ren…dus If you like it push “Like” …if you hate it “leave”. πŸ™‚

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s