Patat met?

Klik op de foto voor een grotere puntzak

Het nieuwe Rotterdam CS NOS 10-11-2012
Vlotte bouw station levert stad ruim 13 miljoen euro op Metro 03-12-2012

24 Reacties op “Patat met?

 1. Ach, het kon beroerder.

  • Ik vind de puntzak aka haaienbek en kapsalon wel leuk. Alleen is het nog lang niet af zag ik vandaag en is de entreehal wel erg donker, maar mss verandert dat nog de komende maanden.

 2. Ach ach ach. Zucht. Zucht.
  En maar ‘origineel willen zijn. en ‘origineler’ die megalomane autisten.
  Ooit was ik in een dorp in het binnenland van Kenia. Een jonge man liet me trots het huis zien dat hij ging bouwen, omdat hij van plan was te gaan trouwen. Hij had een rechthoek aan de rand van het dorp getekend, in het zand. Op de lijnen had hij stokken ingegraven, Daartussen had hij twijgen geweven, en die was hij met leem aan het dicht maken.
  Ik vergeet het nooit meer.
  Eeuwenlang mochten mensen hun huis zelf bouwen, op een zelf gekozen lapje grond, Wat een diepe triestheid dat wij in onze ‘beschaving’ zo gekooid geraakt zijn dat we ons gedwongen moeten overleveren aan ontwerpidioten, die ons opstapelen in flatjes langs razende verkeerswegen, op eenheidsworstrijtjeswoninkies, om dan nog eens met collegakoolhazen te gaan wedijveren in krankjorume horizonvervuiling.

 3. Zucht, wat een zure reactie weer, smaken verschillen nu eenmaal. Live and let live.

  • Helaas overvleugelt sommig leven megalomaan ander leven, met zwarte zakken patat en zo. Ander leven dat geen keuze heeft omdat de grond al verdeeld is onder ‘the haves’, en dat een loon heeft dat tot niets anders leidt dan huren.
   En de patatbouwers maar ‘live’.

   • Waar hebben we het helemaal over… het gaat hier om een foto van het nieuwe Rotterdam CS, stad waar ik woon, over schrijf en fotografeer. Daar kun je natuurlijk wel Marx bij gaan halen en je frustraties op afreageren, maar dat vind ik onzinnig.

    • Marx? Is die naam ergens gevallen? Patatzak zegt voldoende. Excuses als ik jou persoonlijk beledigd heb, dat was niet mijn bedoeling. Ik zal niet meer reageren op je blogs, wegens misverstaan, kennelijk. Het ga je goed.

     • Je hebt het over ‘the haves’ en indirect over the have nots, vandaar Marx. Nee hoor, ik voel me helemaal niet beledigd, ik zou niet weten waarom. We spreken een andere taal, dat is zeker. Als jij liever niet meer reageert is dat jouw keuze, prima, either way.

 4. Kost wat, maar heb je dan ook wat?

  • Of het dan ook wat is, is een kwestie van smaak, Aad. Voor mij hoeven al die miljoenen?projecten ook niet, maar daar ging het hier niet om, ik bekijk mijn stad met het nieuwsgierige oog van de camera en dan vind ik het nieuwe station wel wat hebben (en ook missen, o.a. veel te donkere entreehal zoals ik eerder schreef).

 5. zelfstandigjournalistantwerpen

  In Antwerpen staan ‘omgekeerde frietzakken’ op het Justitiepaleis, al meer dan tien jaar. Helemaal origineel is het dus niet …

  • Ik denk niet dat het de bedoeling was van de architect om een puntzak te imiteren. ๐Ÿ˜‰ In de volksmond is dat ervan gemaakt, andere benamingen zijn haaienbek en kapsalon. Rotterdammers zijn sterk in bijnamen verzinnen voor hun gebouwen (doet me aan een ander blog denken, zoek het zo even op).

 6. zelfstandigjournalistantwerpen

  Jaws is ook een bijnaam voor de creatie op het Antwerpse Justitiepaleis :-).

 7. Het deed me denken aan een haai en doorlezend
  ook aan een haaibaai:)
  ๐Ÿ˜ฆ eigenlijk….
  Dat het zoveel geld heeft gekost kan toch eigenlijk niet…
  maar misschien is dat juist wel economisch…
  Verwarrend: economie, politiek!

  (oh je zegt hetzelf ook al: haaienbek)

  Zak vol groetjes van …..

  • ’t Lijkt wel veel op een haai idd. Het is een project wat al een aantal jaar bezig is, volgend jaar is het echt af. Dit soort projecten kosten veel geld, maar het levert ook wel wat op denk ik, heb daar verder geen verstand van. Het is ook een visitekaartje van de stad, of je het nu mooi of lelijk vindt je kijkt er iig niet zomaar overheen.
   Is weer eens wat anders een zak vol groetjes dan eentje vol friet. ๐Ÿ˜‰

 8. En ik maar denken dat je onder de boeg van een enorm schip hebt gestaan ๐Ÿ™‚

 9. Ik had er ook zeker geen puntzak in herkend, maar op overzichtsfoto’s zie je er idd wel die omgekeerde zak in… ๐Ÿ™‚
  Als kind kende ik de papieren puntzak met patat, die ging er snel uit, je kreeg je patat toen in ‘handige’ vierkante zakjes. En nog weer later in die vreselijke plastic bakjes. Beide formaten waren waardeloos, je patat viel er bij het minste geringste uit…
  Sinds enkele jaren krijgen we hier op de markt in Uithoorn weer de patat in lekker grote, mooie puntzakken! En heerlijke friet ook nog eens… ๐Ÿ™‚

  PS de gemiddelde friet in de gemiddelde snackbar vind ik beneden de maat: slap, meelderig en het smaakt nergens naar.

 10. Staat op de juiste plaats in Rotterdam.

 11. Interessant is ook dat het nieuwe Rotterdam Centraal een zonnedak heeft. :)Het zonne-energiesysteem op Rotterdam CS, met maar liefst 10.000 m2 aan zonnepanelen is het grootste zonnestationsdak in Europa en werd onlangs door vakjury en publiek verkozen tot de winnaar van de Dutch Solar Awards.

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s