Closer to you

Nadat N. de afspraak heeft afgezegd wegens ziekte heb ik opeens zeeën van tijd. Ik zou hem wegwijs maken in het kader van Welkom in Rotterdam, een mooi initiatief wat helaas ook wegbezuinigd wordt door Rutte-rechts, eind juni vindt de laatste mixbijeenkomst plaats. Waar heb ik zin in? Iets waarbij m’n camera aan z’n trekken komt bijvoorbeeld. Vaag herinner ik me een artikel over een fototentoonstelling in de Kunsthal. Het bijbehorende terras ken ik maar al te goed, de hal zelf heb ik nog nooit van binnen gezien. Dankzij de Rotterdampas kan ik er gratis in, dat stimuleert zeker om een kijkje te gaan nemen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Normaal ben ik niet zo’n museumganger alleen maak ik soms voor exposities met aansprekende titels, in dit geval ‘Closer to You’ en ‘Zoet&Zout’, een uitzondering. Om vier uur wandel ik de grote hal binnen, een aardige suppoost wijst me de weg naar de garderobe waar ik m’n kletsnatte plu afgeef. Ik wervel door de zalen, m’n camera en ik zien prachtige foto’s en genieten van bruisende onderwaterbeelden. Ik dwaal van Zoet naar Closer, loop trappen op en neer, onderweg wip ik nog even langs bij Andy Warhol en sta opeens oog in oog met een glimlachende John Lennon. Veel te vroeg is het alweer tijd om naar huis te gaan, de volgende keer ga ik langer en ook nog even bij de buurman langs.
Marjelle

Look at me John Lennon

15 Reacties op “Closer to you

 1. Mooi Marjelle; die Jasper kan zijn vrouw op veel manieren laten zien.

 2. Ik kom zo goed als nooit in het museum Marjelle. toch ben ik dat nog wel van plan, maar dan vooral om zalen/architektuur en bezoekers te fotograferen.

 3. Geen gemakkelijk gebouw qua architectuur, de Kunsthal. Kan me herinneren dat het voor mij niet allemaal even goed toegankelijk was vanwege alle hellingen e.d. Tegenwoordig al aangepast? Wel originele tentoonstellingen altijd.

 4. Een inspirerend bezoek, zo te lezen!
  Nu nog warmer en zonniger weer, dan wordt het nog wat! 🙂
  Ik snak er naar, met die wekenlange winderige en natte kou al weer…

 5. Fijn dat je zo genoot Marjelle….
  Hier was het droog de hele dag….

 6. Geweldig nummer van John L. kende het niet!

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s