‘Vróuwen!’

Gisteren vroeg iemand of ik zin had om binnenkort te gaan strandwandelen. Ik had me een tijd geleden op een sportsite ingeschreven en was al bijna weer vergeten dat mijn profiel daar nog op stond. Ach, waarom niet, dacht ik, leuk om weer een keer naar Hoek van Holland te gaan en uit te waaien aan zee. Ik mailde een dag later terug en kreeg vervolgens meteen een reactie met een datumvoorstel en een telefoonnummer. Nog voor ik goed en wel had doorgegeven dat die zondag prima was kreeg ik opeens een mail waarin stond dat ze er toch van afzag om een afspraak te maken, dat contact via internet niks voor haar was, dat het niet werkte bij haar, et cetera. Met stijgende verbazing las ik dat bericht, hoe labiel, wispelturig ben je dan als je van het ene moment op het andere 180 graden omdraait? Inmiddels nieuwsgierig geworden naar hoe dat in elkaar zat besloot ik te bellen, daarbij ontspon zich de volgende conversatie.


‘Hoi met Marjelle, ik lees net je mailtje en ben nogal verbaasd dat terwijl je me zelf benaderd hebt, een afspraak wilt maken en een datum voorstelt je kort daarna opeens alles terugdraait, ik zie de logica en reden niet helemaal’, zeg ik vriendelijk.
‘Dat kan’, zegt ze kortaf.
‘Nou ja, dat wilde ik even tegen je zeggen, ik ben gewoon benieuwd hoe het zit’, glimlach ik.
Het blijft een tijd stil, ik krijg er een onwerkelijk gevoel bij.
‘En nu’, klinkt het vijandig aan de andere kant.
‘Euh…’
Ik ga er bijna van stotteren, de negatieve energie overvalt me.
‘N-niks, dat was het eigenlijk, aan je reactie te horen krijg ik verder geen antwoord, dus dan laten we het hierbij, ook prima, en wens ik je het beste. Dág.’
Marjelle

Orca Wintersleep

30 Reacties op “‘Vróuwen!’

 1. Zoals mijn vader (zaliger) altijd zei: Vrouwen? Probeer ze niet te begrijpen!
  Zou hij gelijk gehad hebben? 😉

  • Dan ben ik zeker een van de weinige ‘logische’ vrouwen en trouwens altijd bereid om tekst en uitleg te geven. 😉 Het is dan ook geen toeval dat ik meestal beter met mannen kan opschieten, die begrijpen m’n humor vaak beter, zeuren vaak minder en zijn vaak wat eerlijker. Even generaliserend en gebaseerd op m’n eigen ervaringen uiteraard.

 2. Mensen! Mooie foto. Het strand daar helemaal opgespoten en stukgetrappeld. Ik was vrijdag nog in Scheveningen.

 3. Bedankt voor je like, FT!
  (Al begrijp ik nog steeds niet hoe dat kan als die functie uit staat zoals bij mij.) 😉

 4. Komt op mij een beetje over alsof ze een relatie zoekt via die weg ipv een wandelmaatje. Tenminste, als ik die uitleg lees van: contact via internet werkt niet enz…
  Vreemd inderdaad.

  • De term ‘contact’ was meer algemeen gebruikt, denk dat ze idd gewoon een wandelmaatje zocht maar niet gewend was aan virtueel, kan me daar verder weinig bij voorstellen, maar gelukkig hoeft dat ook niet. 😉
   Je hebt vreemde figuren idd, irl en op het internet, ben allang blij dat ik dat deze keer van tevoren weet.

 5. waar haal je ook het goddeloze lef vandaan om deze argeloze persoon ter verantwoording te roepen 🙂

  Met een wandeling in je eentje is ook niets mis hoor.
  De paden op, de lanen in …… vooruit met blijde zin Marjelle 🙂

  • Ik vind het juist prima. Je snapt het niet, begrijpt het niet. Dan is er maar een oplossing, vragen. En dan blijkt er aan de andere kant iemand die niet eerlijk en open wil zijn. Nou, dat is dan ook duidelijk. Ik vind het moedig. Goddeloos.

  • Ha ha, argeloos was het laatste wat ze was, maar ik neem aan dat je het met een knipoog zei. 😉

   Ik ga regelmatig alleen met camera de paden op en lanen in, maar ik hou van variatie, dus af en toe samen met iemand die gevoel voor humor heeft en waarmee je over veel dingen kunt praten is ook leuk.

 6. Nou dan niet…wat een koude douche…brrrrt…..

  Warme groet!

 7. Ja, gek is dat hè, en al helemaal als het initiatief nota bene van de andere kant kwam.

 8. Die persoon loopt liever achteruit 😉

 9. Misschien een heel verlegen dame die plotseling terugschrok voor iets wat ze wel wil, maar niet zo goed durft. En die ook niet in staat is om op een normale manier uit te leggen dat ze inderdaad ineens niet meer durfde? Jammer dat ze jou nu opzadelde met een plotselinge kater

 10. Ojee, je trekt wel erg labiele figuren aan.
  Zullen wij binnenkort eens afspreken? 🙂

 11. Ik kan me er wel iets bij voorstellen, ze lijkt me bang. Misschien in een overmoedige bui iets afgesproken waar ze niet helemaal klaar voor was.
  Je bent toch niet verplicht overal rekenschap over af te leggen, ik mis het respect voor haar keuze, hoe vreemd die ook voor je over komt, dat begrijp ik wel.

  Waarom jij vervolgens de mannen in allerlei hoogtes doet vieren vind ik dan weer wat minder begrijpelijk. waarom, waarvoor, waartoe?

  • Allerlei dingen zijn mogelijk, dit soort ervaringen vormen inspiratie voor een blog, niets meer of minder, ‘autobiografisch met een vleugje fantasie’ (Marjelle blogt), meestal met een knipoog en relativerend, dit is geen dagboek maar een stukje, mensen verwarren dat soms. Met rekenschap afleggen of gebrek aan respect heeft het ook niets te maken (de lezer leest zichzelf), in dit geval ging het louter om het beantwoorden van een vriendelijke vraag, verder was die persoon al een tijd ingeschreven op de sportsite en zaten er een aantal dagen tussen haar mails, niet bepaald een opwelling. Hoe vreemd ik het wel of niet vond weet je helemaal niet. 😉

   Dat je m’n opmerking over mannen niet begrijpt is duidelijk, met ‘in allerlei hoogtes doet vieren’ heeft het i.i.g. niks te maken, integendeel. Ik vraag me af of je eenzelfde commentaar had gegeven als de zin identiek was alleen het woord ‘mannen’ vervangen door ‘vrouwen’. 😉

 12. Dat zie je wel vaker, dat mensen zich ineens bedenken.

 13. Nou het riep deze reactie op, ben nogal impulsief van aard en ik was op de een of andere manier teleurgesteld.

  Ik denk inderdaad niet dat ik dan op dezelfde wijze had gereageerd. 🙂

  • Het riep deze reactie bij jou op, het is altijd jouw keuze hoe, of en wanneer je op iemand reageert. 😉 Ik denk dat je je te veel vereenzelvigde met de ‘zij’ in dit verhaal, vandaar ook je reactie die voor mij boekdelen sprak, teleurstelling had niet met mij te maken.

   Dat vermoedde ik al. 🙂

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s