Triggerfinger!

Op weg naar Scheveningen-haven zit ik in een drukke lijn 11. In Rotterdam kwam eerst tram 7 aan de beurt en vervolgens vanaf Centraal de trein naar Den Haag HS. Je moet er wat voor over hebben als je van je slopende rugpijn af wilt. Nog nooit heb ik zo vaak gebruikgemaakt van het OV als de afgelopen weken, ik hobbel af en toe in bussen, stap voorzichtig in trams en treinen en heb zelfs de metro herontdekt. Dit is de tweede keer dat ik naar m’n triggerpoint-therapeut ga. Aardige man, ziet er heel gespierd en gezond uit en kneedt met sterke vaardige handen m’n pijnlijke onderrug. ‘Een plank’, zei hij de eerste keer en ik grimlachte. Het doel van de therapie is de triggerpoints te deactiveren die de pijn veroorzaken en de spieren in staat te stellen zich weer te ontspannen.

M’n therapeut triggert die plekken waar de spierknopen zitten, een behandeling die althans bij mij zeer pijnlijk is. Het is even doorbijten, maar dat heb ik er graag voor over. Als de circa veertig minuten voorbij zijn rol ik enigszins duizelig van de behandeltafel af en besluit eerst bij te komen in een van de nabijgelegen restaurantjes met uitzicht op de haven. Onderweg waai ik bijna van de kade af, het is herfst in september. Ik zag daarnet zelfs meisjes met mutsen! Op de terugweg valt m’n oog opeens op het bordje Slush! in een haringkar, geen idee wat dat voor een merkwaardig drankje is, we rijden vervolgens langs de Algemene Hindoe Basisschool en passeren het Museon. Misschien wel een idee om hier de volgende keer uit te stappen als ik me beter voel dan nu.
Marjelle

All night long Triggerfinger

17 Reacties op “Triggerfinger!

 1. Twee zaken waar ik van gruwel. Het OV en rugpijn. Ik benijde je absoluut niet. Ook van de massage stel ik me voor dat die aecht niet prettig is om te ondergaan maar als ’t helpt heb je het er graag voor over, toch ?

  Je foto geeft een mooi overzicht op de haven

  • The same here, Henk, plus apparaten die het niet doen in combinatie met ‘twee linkerhanden hebben’ ook een gruwel.
   Als hij tijdens de behandeling precies op de triggerpoints zit, ze aan het bewerken is, dan ga je door de grond (het voelt tot op het bot) en dat zeg ik niet zo gauw, heb heel wat pijn(soorten) gehad (al wen je er nooit echt aan). Ik heb het er zeker graag voor over.

 2. Fijn dat je weer kunt schrijven en ik hoop voor je dat de massages helpen.
  Ook succes gewenst met de pc perikelen.

  • Ik hoop ook dat het aanslaat, een triggerpointbehandeling is overigens geen massage, hoor. Heb er nog steeds wel vertrouwen in, zeker ook na de laatste behandeling eergisteren.
   Bedankt, sinds kort heb ik nu internet op laptop en kan ik muizen, dus dat werkt wel een stuk rustiger dan wanneer de verbinding er telkens uitvliegt.

   Edit: ik zag dat ik je wrs met m’n ‘massagetafel’ op het verkeerde been had gezet. Heb het even aangepast. 😉

 3. Rugpijn werkt op je humeur, was mijn ervaring. Ik hoop dat het gauw weer beter met je gaat! Dat tentje aan de haven ken ik wel.

 4. Slush puppie misschien? Een soort limonade/ijs. Sterkte met je rug en Triggerfinger is een straffe band!

 5. En nu maar hopen dat de behandeling zijn vruchten gaat afwerpen, ja!
  Herfst in begin september, ja, terwijl we natuurlijk al een soort zomerse herfst van drie maanden achter de rug hebben…
  Morgen misschien dan toch dat zonnetje, we zullen er maar van proberen te genieten, ik ben het in ieder geval vast van plan.
  Er op uit trekken voor een droge wandeling, het zal weer eens tijd worden… 🙂

  • Zo is het! Ik hoor net dat ’t morgen rond de 22 graden wordt, dus dat is lekker. Wandel ze! Het idee om ondanks vliegangst in november of december naar de Canarische eilanden te gaan wordt wel steeds sterker de afgelopen tijd…

 6. Op de foto links is net niet mijn geboortehuis zichtbaar; de haven was mijn speeltuin.Stekte met de rug.

 7. Ik zag op de tv ook zoiets, fysio bij een vrouw met artritis, ging hij (de therapeut) het littekenweefsel als het ware wegmasseren. Is dit net zoiets? Hoop dat je snel verlichting zult voelen!!

  • Dit is iets anders, het gaat erom de triggerpoints (kleine spierknopen) op te zoeken (hangt o.a. af van de plaats waar de pijn zit) en die te deactiveren met behulp van bepaalde technieken met als uiteindelijk doel de blokkades weg te nemen, de doorstroming te verbeteren en de pijn te laten verdwijnen (dit in lekentermen). 😉
   Bedankt! ik heb net een uur gelopen en hoop dat ik (lees: mijn rug) steeds sterker word.

 8. Ik zelf heb ook lage rugpijnen en inderdaad, het werkt heel fel op mijn humeur, ik kan er niets aan doen.

 9. Volgens m’n stats is er een bezoeker uit Parijs die telkens weer terugkomt om dit specifieke blog te lezen. Wie o wie en waarom… 😉

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s