Close to the edge

Al heb ik me voorgenomen om niet aan voornemens te doen in 2010, toch schieten een paar dingen die nu echt opgelost dan wel aangekaart moeten worden voor de zoveelste keer door m’n hoofd. Eén ervan is de situatie met E., die inmiddels een eigen leven is gaan leiden. Dat krijg je ervan als je in bepaalde periodes te weinig energie hebt om de confrontatie aan te gaan en je terugtrekt. We hebben elkaar na die laatste keer een aantal maanden geleden nooit meer gesproken en ik moet oppassen dat ik nu met L. niet in soortgelijk vaarwater beland. Na onze afspraak vlak voor kerst voelde ik me zo leeggezogen dat ik sindsdien een aversie heb om te bellen.Er komt een moment dat ‘wel of niet genoeg energie hebben’ niet meer uitmaakt, dan moeten er toch openingen worden gecreëerd en strepen worden gezet. Al die ballast in m’n hoofd vreet energie. Recent ben ik begonnen met terrein winnen in keukenkastjes en kledingkast, nu moet er nog actie gevoerd worden tegen de dreigstapels op m’n bureau. Met de hete adem van de belastingconsulente in m’n nek zou ik dat gevecht deze week aan moeten gaan, ik heb haar de cijfers over 2008 beloofd. Voor iemand die niet aan voornemens doet, is het wel opmerkelijk dat dit soort gedachten zich afspeelt in het prille begin van 2010, waarvan ik met hart & ziel hoop dat het zoveel liefdevoller wordt dan 2009. maar eerst moeten er een aantal spoken worden verjaagd en confrontaties aangegaan.
Marjelle

Turn to stone Ingrid Michaelson

20 Reacties op “Close to the edge

 1. Dan doe ik je hierbij onze goede wensen toekomen voor een voorspoedige ontknoping van al deze perikelen.

 2. antoinette duijsters

  Wat die kastjes kan ik met je meevoelen, ik heb hetzelfde probleem:-)

 3. De grote voorjaarsschoonmaak is in aantocht?
  Dan ben je er vroeg bij, wel weer een teken van energie 🙂

 4. Met dat laatste ben ik het met Aad eens

 5. Aktie (het begin van zo’n opruimronde), en…toch binnenkort het voorjaar kunnen wel een stimulerende werking hebben, is mijn ervaring. Ik probeer er voor mezelf althans maar gebruik van te maken, nu zo diep en ver in de winter…hier loopt ook alles onderhand wel een beetje ‘vast’, qua energie en zin…
  Sterkte, en energie, gewenst, Bart

 6. *Bedankt voor jullie goed wensen, Triumviraat. De ontknoping van een aantal dingen is in volle gang. 😉 Ik ben wel blijven schrijven nl., maar had door omstandigheden niet genoeg energie om te publiceren. Inmiddels loop ik dan ook een blog of tien achter. 😦 Mss moet ik ze allemaal achter elkaar zetten of er vijf op een dag publiceren? Anders loop ik wat dat betreft ook achter mezelf aan en begrijpt niemand meer waarom het in het ene blog sneeuwt enzo… 😉
  *Herkenbaar dus, Antoinette. 🙂 En de volgende blogs onthullen wat meer tipjes van de opruimsluier, momenteel ben ik niet lekker en daar gaat m’n 10de blog (van gisteren) over.

 7. *Daar doe ik nooit aan, Aad. 😉 Maar op een bepaald moment ben je (ik) dingen zo zat dat het niet meer uitmaakt hoe of wat, wie of waarom, waar of wanneer, en dan moet er …iets… gebeuren. 🙂
  *’Al is het het laatste wat ik doe’, dacht ik, Paco. 😉
  *Klopt, Bart, in actie komen en opruimen creëert letterlijk en figuurlijk meer ruimte. 🙂
  ‘De winter is bijna voorbij’, zegt Beer, ‘nog maar ruim een maandje’. 😉
  Hij verkleint de dingen graag, mss omdat-ie zelf ook niet zo groot is.

 8. Prachtig die Ingrid M.
  Dacht eerst deze te zullen horen:http://www.youtube.com/watch?v=mTJ-hay6Gec
  maar dat is andere koek:)
  Laatst nog behoorlijk opgeruimd voor RTV:)
  Ik kan er nog even op teren…….maar het blijft
  nooit zo…..en ja die keukenkastjes, gelukkig werd
  daar niet in gefilmd….
  Kende ik die foto al van dat glazen gebouw?
  Wat een werk:)
  Sterkte en groet van Annet

 9. Het is een erg persoonlijk verhaal, waar ik de achtergrond niet van ken.
  Dreigstapels klinkt als "administratief niet zo sterk", en dat herken ik.

 10. *Die ‘Turn to stone’ kende ik niet, Annet, is idd een heel andere. 😉
  Ik ben minder op het blog geweest, mss heb ik je blog daarover gemist? Ben benieuwd hoe het interview gegaan is bij RTV!
  Ja, die foto heb ik er eerder ingezet, als je met je muis eroverheen glijdt, zie je ook ‘september 2009′ staan.
  Hier nog de link naar alle woeste-hoogtenfoto’s. :)http://www.vkblog.nl/bericht/278550/Woeste_hoogten!
  *Thanks, K!
  *Klopt wel aardig, Knutselsmurf, en dat in combinatie met m’n uitstelgedrag. 😉
  Ik had trouwens nog een vraag aan je, maar aangezien mijn berichtenfunctie niet werkt kan ik niets versturen. Zou je me anders even willen mailen op marjellemailt@gmail.com?

 11. Sterkte met de strijd tegen de spoken! Dat gaat vast goed.

 12. Dank je, Blew. Ik ben een beetje hangerig en grieperig, dan ga ik spoken zien enzo, deze is wel lief, vind je ook niet. ;)http://i-love-cartoons.com/snags/clipart/Casper-Friendly-Ghost/Casper-Friendly-Ghost.jpg

 13. @Marjelle: Spoken moet je ook ’s nachts jagen.
  En dan zie je de dreigstapels ook een stuk slechter… 😉

 14. Dat laatste geldt voor spoken ook, Kokopelli. 😉 Af en toe raak ik dan ook weleens verstrikt in witte lakens enzo die ik dan voor spoken aanzie maar het niet zijn, zeker als je ook nog niet lekker bent, zeg ik, ‘don’t try this at home’. 🙂
  Die stapels worden diffuser, dat klopt, maar… wordt vervolgd.
  Wat zou jij doen als je door omstandigheden 10 blogs voorliep (of achter-, net hoe je het bekijkt), allemaal in een keer publiceren of achter elkaar, of whatever?

 15. @Marjelle:Wat zou jij doen als je door omstandigheden 10 blogs voorliep (of achter-, net hoe je het bekijkt), allemaal in een keer publiceren of achter elkaar, of whatever?
  Eerst kijken of ze alle tien nog relevant en/of de moeite waard zijn 😉
  En na eventuele selectie ze een voor een publiceren met ruime tussenpozen. Bij gelijktijdige publicatie wordt waarschijnlijk alleen de laatste van de reeks gelezen omdat die overblijft in "Laatste berichten".
  Verder is er nergens vastgelegd dat je een vooraf gedefinieerd blogquotum dient te halen…

 16. Uiteraard heb ik dat eerste allang gedaan en dat tweede weet ik ook idd, maar mss doe ik het toch, Kokopelli. 😉
  Je laatste zin begrijp ik niet, wie heeft er een vooraf gedefinieerd blogquotum dan?? Lijkt me nogal rigide manier van…, ik niet i.i.g., ben blijven schrijven en door omstandigheden -zoals ik ook al aangaf in een van m’n reacties- zijn ze niet online verschenen, het is dus eerder andersom.

 17. @Marjelle: De laatste zin was ook deels bedoeld als geintje. Ik zag namelijk eergisteren een blog van iemand verschijnen met de titel "Noodblog". Omdat de schrijver geen inspiratie had – en dus niets te vertellen had – maar zich wel voorgenomen had iedere dag iets te publiceren (vandaar mijn verwijzing naar blogquotum) plempte hij een nietszeggend blog op het VKblog neer met de inhoudelijke boodschap dat hij totaal niet te zeggen had.
  Waarom plaatst men dan zo’n blog vraag ik me steeds weer af.
  In jouw geval – jij hebt er dus al een aantal op de plank liggen (ik had de reactiedraad niet gelezen) – blijft het advies in de voorlaatste alinea van mijn reactie van 02:17 uur gewoon van toepassing… 😉

 18. Hi Marjelle,
  Het leven momenteel een gevecht? Breek me de bek niet open. Ik maak iedere dag tien goede voornemens en Ik doe er niets mee. Zelfs logjes schrijven lukt niet, laat staan andere dan ‘nietszeggende’, zie Koko:-)
  Maar ik wil niet geheel verdwijnen, dus gaat het over mijn dagelijkse zoektocht naar..? Het einde? Van wat dan… Of naar het begin, al of niet nieuw.
  Bijna lente, beer is niet wijs. Ik zie alleen een sneeuwjacht en in .nl zal er eerst een elfstedentocht moeten komen, eind febr.
  Groet, O.

 19. *Aha, dat geintje-aspect zag ik er niet aan af, Kokopelli. 😉 Ik vond het ook al zo vreemd omdat ’t helemaal niets voor mij is, en uit je onderstaande uitspraak leidde ik juist af dat het je duidelijk was dat ik die blogs al eerder geschreven had. 😉
  "Eerst kijken of ze alle tien nog relevant en/of de moeite waard zijn ;-)"
  Eerlijk gezegd, vind ik het verder prima of anderen over alles of niets schrijven, zolang ze mij daar niet mee lastigvallen. ;))
  Ben het met je eens, dus eigenlijk mag ik nu ruim een week niet meer schrijven totdat ik weer ‘bij’ ben. Geintje. 😉
  *Iedereen doet het op z’n eigen manier idd, O.
  O ja, en Beer was not amused door je opmerking, hij zal je weleens laten zien hoe hard pluchen vuistjes kunnen slaan, vertelde hij me net grimmig. ;)))

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s