Ik beveel alleen mensen af die erom vrágen!

Uit m’n vorige blog bleek hoezeer ik tégen die afbevelingsknop ben, maar heb ik hem zelf eigenlijk ooit gebruikt? Tijd voor volledige openheid op dat punt, laat ik het woordtransparantievermijden. De eerste keer dat ik erop klikte is een ietwat vreemd verhaal, de waarheid klinkt vaak onwerkelijker dan de leugen, ik zei het al eerder.
Midden in de nacht was ik een blog aan het lezen toen opeens die rode pijl me dwingend aankeek.Wat zou er gebeuren als ik daar nu eens gewoon op drukte?vroeg ik mij af,zouden donder en bliksem onmiddellijk op mij neerdalen?


In een opwelling klikte ik erop, het was sterker dan ik zeggen mensen dan altijd, maar die fout maak ik nu niet. Er gebeurde verder niets bijzonders en ik wilde de afbeveling uiteraard meteen ongedaan maken dus klikte ik snel op de groene pijl.Je hebt dit bericht al beoordeeldkreeg ik te horen. Shit, besefte ik, je kunt maar één van de twee knoppen gebruiken. Normaliter had ik de bewuste blogger gemaild om dit te vertellen, zo ben ik dan ook wel weer. Het nadeel daarvan is dat mensen algauw denken dat je gek bent als je dit soort dingen ook nog toegeeft, maar ach, mensen vinden zo snel iets wat anders is vreemd. In dit geval lag mailen praktisch gezien een beetje lastig.
Als je dit al een raar verhaal vindt, lees dan vooral niet verder.Aangezien ik de neiging heb om overal aan te zitten en dingen aan een nader onderzoek te onderwerpen, kon ik op een bepaald moment ook de favorietenknop niet weerstaan. Tot m’n verbazing had ik met één klik meteen de eerste favoriet te pakken, terwijl ik net besloten had om uit mezelf niemand toe te voegen. In een reflex verwijderde ik de persoon ook weer onmiddellijk en begon toen met een rood hoofd aan een bericht waarin ik uitlegde waarom ik dat gedaan had en dat het écht niet persoonlijk was bedoeld. Mijn onderzoeksdrang staat overigens in schril contrast met hoe ik als baby was.Waar ik je ook neerlegde, uren later lag je er nog steeds, alleen voor jou hadden we geen box nodig. Ik hoor het m’n moeder nog zeggen. Een inhaalslag, wie weet.Bij het tweede rodepijlincident bleef m’n muis haperen, wat ik vervolgens braaf heb gemeld in het betreffende blog.
De laatste keer, driemaal schijnt scheepsrecht te zijn, waarom mag Joost weten, heb ik bij volle bewustzijn en met overgave op de afbevelingsknop geklikt. Ditmaal vróeg hij erom of moet ik zeggen het.
Kuikens kan ik nu eenmaal niets weigeren.
Marjelle

Muziek: Flamingo


23 Reacties op “Ik beveel alleen mensen af die erom vrágen!

 1. Kijk, dit is nou toch echt leuk & aardig metabloggen! 🙂
  Ik zie trouwens, dat Beer en jij al wel heel lang maatjes zijn! Had het kunnen weten…;-)
  Natuurlijk geloof ik je meteen, ik herken erg die neiging om zomaar eens een knopje in te drukken, en kijken wat er gebeurt…….die derde keer, met dat kuiken, had ikzelf het ook voor één keer kunnen doen, maarrrrr…ik had me echt heilig voorgenomen dat rotding principieel nooit te gebruiken, dus…. :))
  Groet, Bart – eigenlijk al op de rand van mijn mandje, het is morgen erreg vroeg dag hier……

 2. Grappig, ik kom net bij jouw wisents vandaan, Bart. 😉 Leuke reactie, je begrijpt het precies zoals ik het bedoeld heb en het was sowieso leuk om dit blog te schrijven. :))
  Ja, Beer en ik lagen samen in de wieg. 😉
  Snap ik, maar als een kuiken je smekend aankijkt, tja, da’s overmacht. 😉
  Welterusten!

 3. Nee, zo’n smekende kuikenblik is natuurlijk eigenlijk ook onweerstaanbaar, hè… :))
  En dat je het leuk vond om te schrijven, dit ‘meta’-blog, straalt er ook wel af, het is knap om zo’n onderwerp licht en grappig te houden, weet ik……
  Voor jou ook alvast welterusten, groet, Bart (gaat vast dromen van twee meter hoge snuivende wisents…) 😉

 4. Zo is dat en dat geldt ook voor eendjes en al het andere donzigs. 😉
  Ik krijg nu wel het gevoel dat mensen die hierop afkomen (en dat zijn er vrij veel) mss wel teleurgesteld zijn dat het helemaal geen metablog is, hope I am wrong. 🙂
  Bedankt, weet niet of je met snuivende giganten in je hoofd lekker slaapt. 😉

 5. Heerlijk luchtig vol humor en een knipoog ernst geschreven…zo is het prachtig!
  Late avond blog groet!

 6. Gegrinnikt ( en dat is al heel wat in mijn geval ) om je verhaal. Beeldend geschreven ook. Ik zie je al met je rode hoofd en maar proberen het goed te maken. Ik heb zelf ooit een mail gestuurd waarin ik niet zo aardig was over iemand, maar ik stuurde de mail per ongeluk naar een hele groep ( waaronder deze persoon ). Dat was niet de bedoeling natuurlijk. Ik strekte letterlijk mijn handen uit om de mail als het ware terug te trekken. Alsof dat zou kunnen. Die rode kop bleef bij mij nog minuten hangen.

 7. *Dank, Isis, zo was het ook helemaal bedoeld (ik herhaal mezelf, zie ik, geeft niet). 🙂
  Middernachtelijke groet terug!
  *Toch blij dat ik je een grinnik kon ontlokken, Guzzler en jouw voorbeeld kan ik me dan weer levendig voorstellen. 😉 Ik heb ooit een mail naar de verkeerde (met dezelfde voornaam) gestuurd, ik geloof niet dat ik dat ooit nog goed heb kunnen uitleggen, al was ik volledig ter goeder trouw, maar het klonk raar, dat geef ik wel toe. Mss ga ik eens een blog wijden aan dat soort missers, stommiteiten, roodhoofdverhalen, plaatsvervangende schaamte, etc. 😉

 8. Nou, dat heb ik precies zo ook.
  Wat moet dat met die rooie pijl.
  En…ik heb heel veel respect voor Jeg Synes, laat dat duidelijk zijn.
  Maar ik drukte ergens op en ben opeens bij een groep belandt.
  Snap er geen moer van.
  Ik laat m’n waardering wel blijken door gewoon een reactie te geven.
  En als ik het niet leuk vind, reageer ik niet.

 9. Gisterenavond heb ik per ongeluk een weblogartikel van iemand afbevolen / afgeraden. Was met met mijn linkerhand iets aan het eten en wou tegelijkertijd met mijn rechterhand aan de muisknop op het cijfer rechts van de rode knop klikken, dan kom je onderaan de reacties uit, dat kan soms handig zijn. Echter…, zonder het te willen schoot ik iets uit en klikte ik op de rode knop.
  Zat er beteuterd bij. Juist ook bij iemand wiens artikelen ik meestal interessant vind. Wat te doen, vroeg ik me af. Verantwoording afleggen? Waarom? Niemand (op degenen na die mij mogelijk volgen via instelling favorieten) had iets van die (onbedoelde) afbeveling van mij gezien. Dus waarom moeilijk doen? Zulke dingen kunnen gebeuren en zo ontzettend zal een artikel niet zakken door één afbeveling (meer). Ik herken dus de Brave Hendrik reflex.

 10. *We zijn het i.i.g. eens over de afbevelingsknop, Gus, weg ermee dus! 🙂
  Mss heb je op een verkeerde knop geklikt.
  Meestal geef ik ook geen reactie dan, anders bestaat het gevaar dat je vaak weer in oeverloze discussies terechtkomt en daar heb ik geen zin in en ook niet de energie voor. Alleen vanavond heb ik wel even ergens gereageerd, hoop niet dat ik er spijt van krijg. 😉
  *Dat kan idd gebeuren, John, maar ik begrijp wel dat je toch een beetje beteuterd zit te kijken. Ik weet niet of ik zo’n Brave Hendrik-reflex heb, volgens mij niet, het woord alleen al word ik rebels van. ;))
  Wat wel voor mij belangrijk is daarbij is dat ik op een bepaald moment iets juist niet wil en dan toch door onhandigheid of wat dan ook het tegenovergestelde doe / bereik van wat ik van plan was, dat voelt niet goed hoeveel of weinig een bericht ook zakt (het is trouwens dan meer dan één afbeveling erbij want tegelijk ook een aanbeveling minder ;)).

 11. ‘…Aangezien ik de neiging heb om overal aan te zitten en dingen aan een nader onderzoek te onderwerpen…’
  In mijn geval heb je de neiging nog aardig weten te onderdrukken :-))
  Ceesgegroetjes

 12. Ik wilde iemand een aanbeveling geven en mikte niet goed.
  Toen had ik helemaal misplaatst een afbeveling gegeven!
  Vond ik erg rot.

 13. Het valt allemaal nog wel mee schat ik zo in. Het had immers ook zo maar kunnen gebeuren dat er naast de rode pijl knop nog een knop was toegevoegd: "deze blog verwijderen"..
  Misschien dan nog wel met een klein pop-up schermpje: "weet u het zeker?"
  Immers: dat zou je toch niet per ongeluk een blogger willen aandoen :-0

 14. Heerlijk geschreven Marjelle. Mooie foto

 15. hm… ik zou die rooie knop wel gebruiken, als ik tenminste zou weten wat dat ongeveer inhoudt. ik bedoel: betekent 10x rode pijl bij één bijdrage een waarschuwing, of gaat het écht alleen maar om het geven van je mening?? en wanneer gebruik je die dan? als je vindt dat een bijrage een 5- waard is, of pas bij een 3+ of een 0?? ik vind die knop zelf erg ondoorzichtig…

 16. *Ha ha, niet altijd idd, soms kan ik me heel goed bedwingen, Cees. 😉
  *Herkenbaar, K. 🙂
  *Het kan altijd erger idd, Aad, zoals jouw manier, die is wel heel rigoureus om van mensen die je niet moet af te komen, ‘there’s no way back’. ;)) Sowieso moet je zelf ook goed uitkijken als je bij je eigen blog-in-de-maak op de knop ‘Bewerken’ klikt dat je dan niet per ongeluk ernaast op ‘Verwijderen’ klikt, maar volgens mij krijg je dan nog een waarschuwing, afijn, ik ga het voorlopig niet uitproberen. 😉

 17. *Heerlijk commentaar, Paco. 😉 Ja, mooie foto, toen was ik op m’n schattigst, hoewel. 🙂
  *Voordat ik ook maar ergens op klik, wil ik idd wel weten wat het effect ervan is, Maria-Dolores. 🙂 Ik denk niet dat het als een soort van waarschuwing geldt (maar ga verder niet speculeren), wel als waardering, afbevelingen worden dus van aanbevelingen afgetrokken las ik ergens, wat er dan verder mee gebeurt in het kader van BB is watching you is onduidelijk. ;))
  Op zich moet natuurlijk iedereen zelf weten of en hoe ze die knop gebruiken, ik geef hier mijn mening over en heb tot nu toe nog geen (m.i.) zinnige argumenten pro gehoord. 😉

 18. Oeps, sorry, nou kon ik me ook niet meer beheersen….
  Nee hoor, ik heb het ook pas één keer bij volle bewustzijn gedaan. Want kuikentjes, inderdaad ;-)))

 19. Ik barstte al bijna in tranen uit, Heyta. ;)))
  Idd, dan begrijpen we elkaar helemaal. 🙂
  Ik had vroeger een helm…, nee laat maar, dat is meer in het kader van roodhoofdverhalen. 😉
  En wat ik gisteren schreef, een blog over missers, etc., is wel leuk om te lezen natuurlijk, maar dan wil ik ook wel de verhalen van anderen horen, anders sta ik daar in m’n eentje voor lul. 😉

 20. Lief beertje ook (meisje sowieso) , heb je het nog?
  Graag gelezen blog. Ik houd wel van aanbevelingen. Het is de enige manier om je verhaal wat langer op de VK blog pagina te hebben voordat het in de onvindbare brei verzandt.

 21. Nee, ik kan het me zelfs niet eens meer herinneren, René, maar gelukkig kwam ik een paar jaar geleden dat andere Beertje tegen. ;)) Ik denk dat de meeste mensen het leuk vinden (sowieso om meer gelezen te worden), alleen geeft niet iedereen dat toe, waarom mag Joost (alweer) weten. 😉 Als ik een reactie geef beveel ik ook vrijwel altijd aan (vind het een beetje raar om te zeggen hoe mooi ik iets vind en het vervolgens niet te doen ;)).

 22. De enige redenen waarom ik bewust op een afbevelingsknop zou drukken zijn waarschijnlijk redenen waardoor je blog zowiezo verwijderd wordt door de het overkoepelende beheer. Dus aannemelijk is dat ik die knop nimmer zal gebruiken of hetoverkoepelende beheer moet nog in ruste geweest zijn en ik al klaarwakker ;). Blogs die me niet liggen lees ik gewoon niet meer op het moment dat ik er achter kom dat het niet mijn cup of tea is, daardoor bespaar ik mezelf dat ik mijn frustratie in een rode pijl moet stoppen 😉
  Maar ik weerhoudt mij het liefst helemaal van de pijltjes of die nu rood of groen zijn. Ik heb nu eenmaal niet altijd een vaste hand (en nee niet door de drank 😉 en huisdieren hebben is ook soms nogal eens gevaarlijk bij de juiste knop aan willen klikken. Ik kan groen willen klikken, maar als de hond net besluit op dat moment op mijn schoot te willen springen kan het zomaar zijn dat rood uiteindelijk aangeklikt wordt.
  Laat mij dus maar gewoon lekker "pijlloos" lezen. En Marjelle, zelfs al reageer ik niet zo vaak, ik lees je gewoon graag 🙂
  Liefs Monique

 23. We kruisten elkaar net, Monique. 😉 Oké, duidelijk verhaal idd en leuk als mensen me graag lezen (hoewel Beer niet snapt dat er mensen zijn die dat niet doen, ach, hij is een beetje bevooroordeeld mss ;)). Nu heb ik hier geen hond of kat die op m’n schoot springt, zelfs geen goudvis die een duik uit z’n kom neemt, dus ik kan naar hartelust op de groene pijlen klikken en af en toe valt Beer voor me in. 🙂
  Blogs die je niet liggen idd overslaan, het leven is te kort om als een gefrustreerde dolle stier over het blog en elders te rennen. Hoewel (I’m only human) je soms toch weleens iemand door elkaar zou willen schudden, dat dan weer wel. 😉
  Liefs terug

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s