Blik op de weg

Recent
heb ik een nieuw Google-speeltje ontdekt, je kunt er niet alleen mee van a naar b lopen en onderweg zíen waar je langskomt, een pleintje, een coffeeshop (ik noem maar een dwarsstraat), de fontein met idyllisch bruggetje hier vlakbij en mijn AH. Je kunt ook allerlei dingen met mappen en kaarten doen, dan moet je onder andere pinnetjes ergens vandaan plukken en die vervolgens op een andere plek neerzetten. Het gaat nog niet helemaal zoals ik wil, op een gegeven moment zat ik klem tussen twee hotels, waarvan een het Stayokay en was m’n map opeens bezaaid met Youtube-videos, toen heb ik ‘Mijn kaarten’ maar mijn kaarten gelaten.

fotostreetview
heet het speeltje waarmee ik lekker
vanachter de pc door m’n eigen straat kan lopen zonder onder een auto te komen. Ik kan zelfs bijna bij de buren naar binnen kijken, niet dat ik dat wil, hoor.
Een fotolink heb ik meteen doorgestuurd naar een paar mensen die m’n huis nog niet gezien hadden, ‘kijk, daar woon ik en die oranjewitte vlek is mijn balkon’. Wat me opviel toen ik die foto beter bekeek, was dat de boom voor m’n huis zo vrolijk groen was. Heb ik misschien iets gemist, vroeg ik me af, maar toen ik uit het raam keek zag ik nog steeds diezelfde kale takkeboom staan, erg actueel zijn de views blijkbaar niet.
BEER

17 Reacties op “Blik op de weg

 1. Ga het zeker uitproberen.

 2. Berenleuk speeltje, een soort google Earth maar dan anders.
  Leuk om je huizenhol te zien. Het straalt in de zon.

 3. *Succes ermee, Paco! πŸ™‚
  *Een soort Google-down-to-earth, Ingrid. πŸ˜‰
  Iemand ergens nog muziekflarden opgevangen? :))
  Zo, en dit zijn wel weer even genoeg smileys voor nu (slikt laatste smiley in).Reactie is geredigeerd

 4. ;-)) van Brilmansje

 5. En van mij, ik hou van South Park, hoewel Cartman wel een etter is, hoor, jij niet natuurlijk, een http://z.about.com/d/animatedtv/1/5/l/T/cartman_Something_Wall-Mart_400.jpg erbij. ;))Reactie is geredigeerd

 6. Beregoed! Ik had het nog niet ontdekt. Dank.
  Dat wordt weer lekker spelen.

 7. Fijn dat je dit deelt met ons, Beer. Voor spelen zijn we nooit te oud, en het is erg leuk!
  Mooi, Frederique. Ook echt Rotjeknor toch??
  Hartelijke groet, Coby

 8. *Bereveel plezier ermee, Aad! πŸ˜‰
  *Zo is het, Coby, zie ook gedichtje van Tjitske Jansen in het infoblok. πŸ˜‰
  Frederique is helemaal Rotjeknor, ze trad laatst nog op in een theater in R’dam, maar ik kon niemand meekrijgen (snik). Ik mis muziekmaatjes (laatst ook Barrelhouse) die in de buurt wonen (liefst met auto ;)), van dezelfde muziek houden als ik en geen problemen hebben met late optredens.
  *Beiden
  ‘Er kan niet genoeg gespeeld worden!’ is mijn lijfspreuk. Nou ja, lijfspreuk, daar doe ik eigenlijk niet aan, ik verzin het ter plekke maar meen het wel. En het doet me meteen denken aan Cat Stevens met ‘Where do the children play’. Er is ook nog een heel toepasselijke http://www.haskerfjild.nl/images/Loesje%20en%20wat%20er%20ook%20speelt.png die ik nu even voor jullie tevoorschijn google.
  Dit soort lange verhalen krijg je als je (ik dus) uit zit te stellen om naar fitness te gaan (euh, ik ben ook sinds kort een beetje begonnen).Reactie is geredigeerd

 9. Hoi Beer,
  daar was ik dan, dwars door het takkeweer, ik hoef geen extra fitness vandaag, met zeker 8 wind-en regenkilometers in de benen…;~)
  Ik probeerde mijn eigen wijk te bekijken, in Uithoorn, maar dat gong nog niet, ik kwam nog niet verder dan de kaart, en wat losse fotootjes. Misschien doe ik iets verkeerd, óf is dit buitengebied nog te onontwikkeld, hihi :))
  Groetjes van Bart!

 10. …dat krijg je met dat takkeweer, Beer, voor je het weet ben je ont-ingelogd! ;~))

 11. Dan heb je wel weer genoeg gedaan, Bart. πŸ˜‰
  Ik ga niet, ben ook niet lekker, dus dan kun je maar beter dat soort dingen niet doen (maar iets in mij(n hoofd) wil het dan toch wél).
  Dat klopt wel dat het niet lukte, het is alleen nog maar in Rotterdam, Amsterdam en Groningen, dus je deed niets verkeerd. Mss vonden ze Uithoorn een ietsjepietsje te klein!? πŸ˜‰
  Geen flauw idee trouwens hoe groot of hoe klein het is, m’n geografische kennis kan op de achterkant van een bierviltje nl.Reactie is geredigeerd

 12. Beertje, ik had een voorproefje gezien en `t is de moeite waard! Nog even beter onder de knie zien te krijgen en dan geht`s los!!

 13. Ja, het is grappig, Summer, hoewel ik dan wel al weer snel een nieuw speeltje wil, maar dat zal wel te maken hebben met… een beetje ongeduld(?) of me algauw vervelen als het nieuwe ervan af is, en nee, ik ben niet blasé. πŸ˜‰

 14. Even je geografische kennis bijspijkeren, Beer, daar gaat-ie: Uithoorn telt 28.000 inwoners, is officieel een ‘dorp’, en ligt 10 kilometer ten Zuiden van Amstelveen.
  Het ligt aan de Amstel, waar die prachtig breed is…past het nog op je bierviltje, ja toch hè? πŸ˜‰

 15. Bedankt, Bart, het paste er net op. πŸ˜‰
  (Heel wat meer inwoners dan Weesp met z’n ‘stadsrechten’, maar dat is een vorig leven.)

 16. Bij ons in de buurt zijn ze van mei vorig jaar schat ik aan het gebladerte. Het moet een enorm werk geweest zijn al die foto’s te maken. Overigens kom je er ook bekenden op tegen. De een vindt dat leuk, de ander niet.

 17. Ja, dat zal zeker een hoop werk geweest zijn, Martin. πŸ˜‰ Ik las ook al iets dat een aantal mensen een klacht hadden ingediend i.v.m. schending van hun privacy o.i.d.

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s